Translate

19 dic 2017

PUNTS DE LLIBRE DE SOUVENIRS ( 3 )

De punts de llibre del continent asiàtic, concretament THAILANDIA, en tenim molts, de molts variats i de molt macos. Aquí teniu una representació de dos materials que fan servir bastant per els punts de llibre de souvenirs. La fulla de Palma i la fusta. També en tenim algun de roba.
Dos exemples fets amb fulla de Palma. L'elaboració de la fulla de palma per fer artesanía es un honor que dóna el Ministeri de Cultura de Thailandia a molt pocs artesans i que tinguin un alt nivell de elaboració i que garanteixin amb seguretat la tradició i la comercialització del producte amb una marca de qualitat.
El primer és fet amb una sola fulla de palma i porta un cap de nina, el segon també es fet amb palma i porta un elefant de fusta.


Aquests dos son de fusta, el més prim porta una nina amb un vestit típic del pais i l'altre. també de fusta porta un elefant de llautó, material que també reforça per la part del darrera el punt de llibre.

Aquest punt de llibre és fet amb paper, però no de paper "normal" si no de paper fet amb caca d'elefant.  A Pinnawala (Sri Lanka) hi ha un orfanat d'elefants, molts d'ells trobats abandonats u orfes a la selva, allà els cuiden, alimenten i els entrenen per la vida salvatge i per poder finançar part d'aquesta reserva aprofiten la caca dels elefants per fer tota mena de productes que llavors venen com a souvenirs.

4 comentarios:

roser dijo...

La quantitat de coses que un "aparentment "senzill punt de llibre pot arribar a transmetre!

Justa dijo...

¡Qué bonitos! Me gustan todos, pero sobre todo el primero.

Abrazos para los dos y que paséis una Feliz Navidad.

Eli Ramirez dijo...

m'encanta lo del punt de llibre fet amb caca d'elefant, jeje

Marcapaginas de Rosa y Toni dijo...

Us dessitjo unes Bones Festes de Nadal!!!
Petonets
Rosa

SORTEIG PRIMAVERA / SORTEO PRIMAVERA

 Ens ha arribat la primavera, és temps de que els arbres es vesteixin de verd, que al camp hi broti el sembrat i que als jardins floreixin l...