24 abr. 2018

PUNTS SANT JORDI 2018

Mai ens deixarà de sorprendre la diada de Sant Jordi... els carrers plens de gent amunt i avall, homes amb la rosa rabent a portar-la a la seva estimada, parelles agafades de la mà i amb un somriure i una rosa, parades i parades de llibres, gent fullejant per trobar-ne el desitjat, nois i noies amb roses per intentar vendre-les per fer diners pel viatge de final de curs, etc... 
El sol que ens ha acompanyat tot el dia no ha fet defallir a la gent i tampoc ha pogut marcir les roses, roses de tots colors... Tot i que segueix predominant la rosa vermella, enguany la rosa groga ha guanyant terreny a la de tots els altres colors...


Nunca dejará de sorprendernos el día de Sant Jordi... las calles llenas de gente arriba y abajo, hombres con la rosa raudos para llevarla a su amada, parejas cogidos de la mano, en la otra la rosa ella y el libro él, y una sonrisa que ilumina sus caras.
Paradas y paradas de libros, gente hojeando para encontrar el libro deseado, chicos y chicas con rosas intentando venderlas para financiar en parte el viaje de fin de carrera, etc... El sol nos ha acompañado todo el día, y no ha podido desanimar a la gente i tampoco ha podido marchitar las rosas, rosas de todos los colores... aunque sigue predominando la roja, en este día la rosa amarilla ha tomado protagonismo y se ha ganado un buen merecido segundo puesto.

I... els punts de llibre... no gaires però macos. Molts solidàris per ajudar en alguna causa o altra, associacions de malalts, associacions d'animals, d'ajuda a la gent més desfavorida, etc... 

I en cuanto a marcapáginas, no muchos pero bonitos. Mucho solidarios para ayudar en alguna causa u otra, sea de asociaciones de ayuda a enfermos o de animales o bien a la gente más desfavorecida, etc...INSPAI, centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

Autorretrato
La sèrie d'enguany, la tretzena, està dedicada al fotoperiodista, fotògraf freelance i dissenyador gràfic Pep Iglèsias (Girona 1958-2018). És una petita mostra de l'extens fons fotogràfic resultat de la carrera d'aquest professional. Les imatges també formen part de la tria feta pel mateix Pep Iglesias per a l'edició del vuitè volum de la col·lecció "Quaderns de fotografía" i una exposició, el mes d'octubre de 2018.

La serie de este año, da decimotercera, está dedicada al fotoperiodista, fotógrafo "freelance" i diseñador gráfico Pep Iglesias (Girona 1958-2018), Es una pequeña muestra del extenso fondo fotográfico resultado de la carrera de este profesional. Las imágenes también forman parte de la elección hecha por el mismo autor, para la edición del octavo volumen de la colección "Cuadernos de fotografía" i una exposición en el mes de octubre de 2018.

Pirena, competició de múixing al Principat d'Andorra.

  1. Arribada de l'equip del Barça, després de guanyar la Copa d'Europa a Wembley, Barcelona 1992
  2. Fuente La Lancha. Valle de los Pedroches, Córdova 1980.
  3. Cues en un dels primers establiments de menjar ràpid a Moscou, 1991
  4. Correfoc a la plaça de la Constitució, Girona 2004
  1. Chengdú, Xina 2008
  2. Incendi a la fusteria Lladó i al taller de Cromats Ensesa a L'antic Teatre Odeón. Girona 1992
  3. Joan Palau. Procés de creació d'una obra perduda de Caravaggio. Sant Mateu i l'àngel. Riudellots de la Selva 2007
  4. L'Ermitage. Sant Petersburg 1991.

2 comentarios:

roser dijo...

Sempre genials els de la Diputació. Fer un punt d'una fotografia i mantenir l'essència no és fàcil.

eli ramirez dijo...

ostres, ara que veig els teus... Vaig parar a una paradeta de Sos galgos jo també, i feies un donatiu i et podies emportar un punt i un llibre de segona mà... i el punt era com de tela... i quan vaig fer el "recompte" per la nit no el vaig veure XD!! crec que l'he perdut O_O!!!!
Molt macos tots... VISCA SANT JORDI!