13 sept. 2018

DE NOU A L'ESCOLA. DE VUELTA AL COLE....

Valga'm déu quins temps !!! Tinc un lleuger record d'aquells inicis a l'escola. Recordo anar a les monges, el que si m'ha quedat gravat va ser el día que vaig aprendre a fer el número vuit tot seguit sense aixecar el llàpis del paper, l'hermana (la monge) que jo tenía a la clase em va donar un "confit" com a premi.
Recordo haver utilitzat La Enciclopedia Álvarez, en alguna de les seves edicions segons el grau, adeqüades a l'edat.

¡ Ay qué tiempos aquellos ! Tengo un recuerdo vago de mis inicios en la escuela. Recuerdo que iba a la escuela de las monjas, lo que si me ha quedado grabado fue el día que aprendí a hacer el número ocho sin levantar el lápiz del papel, la hermana me dio un caramelo como premio. Recuerdo haber usado La Enciclopedia Álvarez, en una de sus múltiples ediciones según el grado, adecuadas a la edad. 

Les enciclopèdies i els llibres passaven d'un germà a un l'altre durant diversos anys, la sort d'estrenar llibre (si no l'heredaves d'un amic) era sempre del germà/a gran.

Las enciclopedias y los libros de texto pasaban de un hermano a otro durante varios años,  la suerte de estrenar libro (si no lo heredabas de un amigo/a) era siempre para el mayor.

2 comentarios:

roser dijo...

Jo recordo alguna d'aquestes enciclopèdies, no se si era Álvarez o no, però si que tinc gravat un poema (em sembla que era de Pemán) amb una lletra per l'himne d'España que ens feien cantar les monges y el Cara al Sol, ells sí que intentaven adoctrinar... pero el tiro por la culata je je

Mª Luisa dijo...

Yo he usado El Parvulito y La Enciclopedia, pero se fueron a otras manos y no conservo mas que una de las Enciclopedias... Hace tento tiempo...