5 sept. 2018

PUNTS DE LLIBRE AMB RECEPTES DE CUINA

Els punts de llibre amb receptes de cuina son molt habituals, s'en troben moltíssim tant amb receptes de cuina catalana com d'espanyola o de qualsevol llengua estrangera... De ben segur si en volguésim fer un apartat en trobaríem un bon piló a la nostra col·lecció.
Los marcapáginas con recetas de cocina son muy habituales, hay muchísimos ya sea de recetas de cocina catalana, española o de cualquier parte del mundo.

Jo vull fer esment a aquest, son de la Fira del Farro que es fa cada any a Bianya, comarca de la Garrotxa (Girona).
Os quiero presentar estos, son de la Feria del Farro (no he encontrado la traducción pero creo que se acerca más a las gachas), que tiene lugar cada año en Vall de Bianya, comarca de la Garrotxa (Girona)

La organització de la Fira amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Vall de Bianya i sobre tot dels comerços de la zona, van fer aquests punts de llibre amb receptes de cuina que tenen com ingredient principal el FARRO.
La organización de la Feria en colaboración del Ayuntamiento de la Vall de Bianya y sobretodo de los comercios de la zona, hicieron estos marcapáginas con recetas de cocina que tienen com ingrediente principal el Farro.

El Farro és una farina de balt de moro que ara no es fa servir gaire (però si en temps de guerra i post guerra) i que els restaurants de la zona volcànica de la Garrotxa volen donar a conèixer ja que com veureu amb els punts es poden fer tota mena de menges.
El Farro es una harina de maiz que ahora está en deshuso (pero que si se comía mucho en tiempos de la  guerra y la post guerra) y que los restaurantes de la zona volcánica de la Garrotxa quieren dar a conocer ya que cómo podéis comprobar en estos marcapáginas se pueden hacer toda clase de platos.

  1. MADALENES DEL MAS DE LA PLANA DE LA VALL DE BIANYA FETES AMB FARINA DE FARRO. Madalenas del Mas de la Plana de la Vall de Bianya hechas con harina de Farro.
  2. MANDONGUILLES DE FARRO AMB BOLETS. Albóndigas de Farro con setas.
  3. FARRO AMB VERDURES I CIURENYS. Farro con verduras y boletus.
  4. CREMA DE CARBASSA AMB ENCENALLS DE PERNIL IBÉRIC I CRUIXENT DE PA DE BLAT DE MORO I DE FARRO. Crema de calabaza con virutas de jamón ibérico y crujiente de pan de harina de maiz y Farro.
  1. MOSAIC GAUDINIÀ DE FORMATGE DE CABRA DE MAS FARRÓ I CONDONYAT AMB POMA DE GIRONA, PERA DE LLEIDA, AVELLANES DE REUS, TORRADETES DE PA DE FARRO DE LA VALL DE BIANYA I GELÉE DE BIANYENCA. Mosaico Gaudiniano de queso de cabra de Mas Farró y membrillo con manzana de Girona, pera de Lleida, avellanas de Reus, tostaditas de pan de Farro y gelée de bianyenca.
  2. PASTÍS DE MATÓ I SERRAT AMB FARRO DE LA VALL DE BIANYA I NOUS. Pastel de requesón con Farro de la Vall i nueces.
  3. OU ESCALDAT AMB PARMENTIER DE FARRO I TÓFONA DE LA VALL DE BIANYA. Huevo escalfado con parmentier de Farro y trufa de la Vall de Bianya.
  4. MADALENES DE FARRO I XOCOLATA. Madalenas de Farro y chocolate.
  1. CREMÓS DE FARRO DE LA VALL DE BIANYA AMB FRUITS DEL BOSC I CRUIXENT. Cremoso de Farro de la Vall con frutos del bosque y crujiente.
  2. FARRO DE LA VALL DE BIANYA AMB LLARDONS DE LA MOCADA O CANSALADA. Farro de la Vall con chicharrones o tocino.
Cada punt de llibre porta en el seu revers la recepta i el restaurant, bar, botiga o empresa que l'ha patrocinat.

Ja us podeu imaginar la gana que m'ha entrat al fer l'entrada al blog, jo ho probaría tot.
Cada marcapáginas lleva en su reverso la receta i el restaurante, bar, tienda o empresa patrocinadora del mismo.
Ya os podéis imaginar el hambre que me entró al hacer el post, yo lo probaría todo.

3 comentarios:

roser dijo...

Sort que ja he berenat! Gràcies per la informació. Desconeixia el farro.

mondopunt dijo...

No he trobat la traducció al castellà deL FARRO. A pagès en tamps de post-guerra, els més "privilegiats" en teníen per menjar... Jo recordo la meva mare quan em parlava del pa de farro, deia que era "asquerós", suposo que per això sempre l'havia vist menjar el pa amb una afició descomunal, deia que en temps de post-guerra ho havía passat molt malament.
Montse

Eli Ramirez dijo...

ui, en tinc alguns... ara m'hi has fet pensar.
I si, quan veus punts de llibre amb receptes et venen ganes de provar-ho tot i menjar.t'ho després!!! :D