Translate

7 oct 2019

LIBERISLIBER, JA EN VAN DEU !!! ¡ Y YA SON DIEZ !

Dons si, ja son DEU, els anys del Festival de l'Edició Independent de Besalú.
Cada primer cap de setmana d'octubre es celebra a la Comptal Vila de Besalú aquest festival de llibres, i haig de dir que any rera any és un plaer visitar-lo. Pels amants de la literatura, la poesia, els llibres infantils, etc... hi pots trobar de tots, tota mena de gènere literari. També cal dir que cada any creix una mica més pel que fa al nombre d'editorials que hi pots trobar.
Pues si, ya son DIEZ los años del Festival de la Edición Independiente de Besalú.
Cada primer fin de semana de octubre se celebra en la Vila Condal de Besalú este festival de libros y cabe decir que año tras año es un placer visitarlo. Para los amantes de la literatura, la poesia, los libros infantiles, etc... puedes encontrar toda clase de género literario. También decir que cada año crece un poco más por lo que hace a editoriales presentes.

El Liberisliber no només és un aparador per vendre llibres, si no que engloba tot un piló d'activitats associades a la literatura, diàlegs, recitals, escaramusses, presentacions, vermuesies, concerts, tallers, firmes d'autors, contes en veu alta, teatre de carrer, visites guiades a la vila, simposiums per a mestres i bibliotecaris, i d'editorials, traductors i il·lustradors.
El Liberislibri, no sólo es un aparador para vender libros, si no que abarca un montón de actividades asociadas a la literatura, diálogos, recitales, presentaciones, vermuts literarios, conciertos, talleres, firmas de autores, lectura de cuentos, teatro de calle, visitas guiadas a la villa, simposiums para maestros y bibliotecarios, y simposiums de editoriales, traductores e ilustradores.

També cada any s'otorguen premis literaris de diferent gènere com : Premi de narrativa Bla,bla,bla..., premi de pensa (no ficció), escriptors, artistes, músics, actors, actrius, polítics, activistes, historiadors, professionals literaris, testimonis, premi de poesia Lira, premi Textus Xic, (infantil i juvenil amb preponderància del text per sobre la imatge), premi IMAGO XIC, (infantil i juvenil amb preponderància de la imatge per sobre el text).
Més de seixanta editorials exposen els seus llibres i com no també s'hi poden trobar punts de llibre...
También cada año se otorgan los premios Liberislibri de diferente género, narrativa, autobiográficos, poesía, y premios infantiles y juveniles uno dándo especial importancia del texto sobre la ilustración y el otro de la ilustración sobre el texto.
També hem de dir que cada vegada més escassos, ja que els editors els solen donar si compres algún llibre. 
Los marcapáginas no son muy abundantes, ya que los editores los suelen dar si compras algún libro, aún así hay algunos.
Aquests tres primers son de tramany "mini" i d'una editorial desconeguda per nosaltres.
Estos tres primeros son de tamaño "mini" y de una editorial desconocida hasta ahora para nosotros.
D'aquesta editorial em vaig comprar un llibre i em van donar tots aquests punts. El color del punt correspon al color de la portada del llibre.
De esta editorial Vulcano, compramos un libro y nos dieron un marcapáginas de cada. El color de cada uno de ellos se correponde con la portada de un libro.

Aquesta editorial tampoc la coneixiem, és d'Alcalà de Henares.
Esta editorial tampoco la conocíamos, es de Alcalá de Henares.

I aquesta també és desconeguda per nosaltres.
Y esta tampoco la conocíaamos.

Son més de 60 les editorials que hi exposen els seus llibres, alguns d'ells inèdits i que no és fàcil trobar a les llibreríes, encara que si hi ha editorials conegudes com algunes de les que us posem els punts trobats. De tota manera hi ha més parades que NO porten punts pas que les que SI en porten. 
Son más de 60 las editoriales que exponen y ponen a la venta sus libros, algunos de ellos inéditos y que no és fácil encontrar en las librerías, no obstante si que hay editoriales conocidas y de las cuales os mostramos algunos marcapáginas encontrados. De toda manera hay más que NO llevan marcapáginas que las que SI llevan.
Editorial CALLÍGRAF
GODALL Edicions
NORDICA libros
Edicions GREGAL
I fins i tot un DÚO
Y hasta un dúo

3 comentarios:

Eli Ramirez dijo...

Ohhhh doncs deu ni dó la collita, eh!!!
Jo no hi he anat mai, però qui sap si algun dia m'hi acosto, ha de ser bonic :)

roser dijo...

Eli, l'any vinent. Que ens porti en Lluís amb el cotxe.
enveja sana!
i insana!

María Rosa dijo...

Buena cosecha, sí señor.
Un abrazo.
María Rosa

TEMA DEL MES - LIBROS-

  Nosaltres avançem l'article sobre el tema del mes, per què s'acosta Sant Jordi i ja sabeu que aquesta diada es la nostra, la diada...