Translate

2 nov 2019

A GIRONA JA NO HI SON ...

LLIBRERÍES
Bayer Hnos y Cia. Ubicada en plena Rambla de Girona. Ja fa anys que van tancar. També es trobava a Barcelona

Libreria Pla Dalmau s.l.  Durant molts any va estar també a la Rambla, però va acabar la seva vida com a llibreria al carrer Vern, nº3 de Girona (molt aprop de la plaça Catalunya). L'Isabel la seva propietària va organitzar més d'una trobada d'intercanvi de punts de llibre al davant de la llibrería.

Llibreria Floral. Ubicada al c/ Auriga, nº 1, va estar poc temps oberta. 


Utopics. Aquesta llibrería es va establir a l'eixample de Girona, a la plaça dels Països Catalans cantonada amb C/ Lluis Pericot. No van tenir sort i en menys d'un any van tancar. En teníen una altra amb el mateix nom a Platja d'Aro.

CLIPS Llibreria paperería. Al carrer de Santa Eugènia, nº 3 estava aquesta llibrería. S'hi va estar uns anys fins que decidiren tancar el negoci.

Llibreria el Fanal. Tal i com es llegeix al punt aquesta operava només amb llibres per encàrrec. Estava ubicada a un pis d'un edifici de Girona.
      

Llibreria Beceroles. Al carrer de La Salle nº 27. Tot i estar a prop del Col·legi de la Salle i en un barri d'expansió de Girona, tampoc va durar massa temps.

Llibreria Els Àngels. Al carrer Mercaders 16, també va ser una llibrería especialitzada...


La Llibrería. De les primeres llibreríes - café que hi va haver a Girona, ubicada al c/ Ciutadans, 15 ocupava un gran espai que abans havia sigut una ferretería. Espai cultural amb tota mena d'activitats, tot i ésser tant céntrica tampoc va tenir éxit.

LA LLIBRETERÍA. Ubicada al c/ Migdia 55, aquesta llibrería va obrir amb molta empenta i tot i estar en un barri d'expansió de Girona al cap de pocs anys també va haver de tancar per poc rendiment comercial.
Mondopunts havia organitzat trobades d'intercanvi de punts de llibre davant d'aquesta llibrería amb la seva col·laboració.

5 comentarios:

Justa dijo...

¡Una pena! Y no es porque se deje de leer (hay muchos jóvenes grandes lectores), pero cada vez se se utilizan más los libros electrónicos y se compra por internet.

Nostágicos marcapáginas.

Abrazos.

Antoni Mayans dijo...

Molt bona entrada. I quins records que em porten algunes d'aquestes llibreries! Desconeixia l'existència de la llibreria Utòpics. I crec que també estan tancades algunes de les que també tinc algun punt: Llibreria Dòmino (carrer de la Maçana), Llibreria Fòrum (carrer de la Força), Girona Books (carrer del Carme) i Llibreria Carlemany (carrer Bernat Boades). M'ho podeu confirmar?

mondopunt dijo...

Dòmino i Books encara estan obertes, ara bé Fòrum i Carlemany si que van tancar. Me les vaig deixar. Fòrum no sé perquè sempre l'he lligat amb Banyoles, ja que allà també n'hi va haver una, al carrer Passatge de la Industria.
També tenim punts d'algunes llibreries d'Olot que creiem que també han tancat. Si ens ho pots dir en farem un article. Llibreria SOTA a la Plaça Mòra 1, LA FLAUTA MÀGICA al Passeig de Barcelona 2, LLIBRERIA SALA al carrer Clivillers 9, ALFINLIBROS.com, apartat de correus 25, ARCADIA Llibreria a l'Avinguda Sant Jordi 178. DÒRIA Llibres que va marxar a Mataró.

Antoni Mayans dijo...

La Llibreria de sota, La Flauta Màgica, La Llibreria Sala i Dòria Llibres han desaparegut. Alfinlibros, que per mi sempre va ser un misteri, em sembla que també. En canvi, la llibreria Arkadia encara malviu. Que jo sàpiga, n'hi ha un parell més de desapregudes: L'Odissea, de viatges (al carrer Sant Ferriol i que era una secció de la Llibreria Sala) i la Llibreria Shakespeare i Companyia, a la cantonada del carrer d'Esteve Vilanova i del passeig de Barcelona, que no va generar mai cap punt de llibre.

Eli Ramirez dijo...

Quina llàstima, sort que els punts de llibre les recorden...

POST-IT

  Qui no ha posat un Post-it a la seva vida ? Dons també el pots tenir amb punt de llibre. Vet a qui una mostra dels que tenim, n'hi ha ...