4 ene 2021

LA MINA

Jo no sóc de Barcelona i no he estat mai al barri de la Mina, però n'he sentit a parlar molt, ja sigui al cinema o bé a les noticies, sempre dolentes per cert...
Un amic m'ha donat uns punts de llibre i quina ha sigut la meva sorpresa que hi havia un punt amb format LLÀPIS (un dels temes que més m'agraden). 

El missatge que hi diu "La mina es buena · La mina és bona" no em deia res fins que li he donat la volta i he vist que es un punt del Barri de la Mina de Barcelona. 
M'ha agradat molt, dons d'aquest emblemàtic i polèmic barri de Barcelona no en teníem cap. Després he buscat informació del barri, he vist que s'hi estan fent moltes coses, coses sobretot per a millorar la imatge i la convivència del barri.

Yo no soy de Barcelona y no he estado nunca en el barrio de la Mina, pero si he escuchado mucho de él, sea en el cine o por las noticias casi siempre malas, por cierto, que se dan de él.
Un amigo nos ha dado unos cuantos marcapáginas y cual ha sido la sorpresa que entre ellos se encontraba este, un LÁPIZ troquelado, unos de los temas que más me gustan...
El mensaje dice "la Mina es buena" , no me decía nada y cuando le he dado la vuelta he visto que era un marcapáginas del Barrio de la Mina de Barcelona.
Me ha gustado mucho ya que de este emblemático y polémico barrio de Barcelona no teníamos ninguno. Después he buscado información del barrio, y me he dado cuenta que se estan haciendo muchas cosas para mejorar la convivencia e imagen del barrio.

5 comentarios:

JAVIER dijo...

Es muy rara la ciudad o poblacion que no tenemos un barrio problemático y aunque los trabajos para mejorarlos sean arduos, si el que vive dentro no quiere cambiar su modo de vida, es dificil darle solucion.
Que los Magos de Oriente os sean propicios...!!.
Abrazos.

mondopunt dijo...

Es verdad, en Girona tenemos Font de la Pólvora y al lado el barrio de Vilarroja, este fue primero que el otro y al parecer poco a poco han ido quedando en Vilarroja los que se han ido "socializando" y los propios vecinos (aunque siempre hay la oveja negra) son los que cuidan del barrio y no és tan polémico como el otro.

roser dijo...

La Mina es va començar a construir l'any 1969 per allotjar els nuclis de "chavolas" o barraques que encara quedaven a Barcelona: Can Tunis, la Perona, Pequín... la majoria d'habitants procedien d'Andalusia i el 50% eren gitanos. Sense cap previsió perquè aquesta bomba tirés endavant, el barri de la Mina ha sobreviscut, com molts barris marginals, com ha pogut a les mancances culturals, a la droga, a la pobresa estructural, a l'aillament... l'associacionisme de barri ha tingut un paper important en la lluita per donar una mica de dignitat als seus habitants. El fet que es celebrés a prop el Fòrum de les Cultures va ajudar molt a anar acollint la terra de ningú que durant tant de temps havia estat la Mina.

Eli Ramirez dijo...

Jo vaig estar treballant prop del barri de la Mina durant dos anys i moltes tardes quan sortia de treballar m'hi acostava a fer una volta, sobretot amb bici. Com bé diu la Roser, les associacions i entitats van donant impuls!

Anónimo dijo...

Dons molt bé, peró del estigma de barri conflictiu els costarà desempellegar-se. Per cert l'altre dia van fer un reportatge a TV3, on es veia a en Gervasio Defer que gestionava amb voluntariat un gimnàs per a nens i nenes, on les ensenyava gimnàstica esportiva. Montse ������