Translate

11 dic 2017

PUNTS DE LLIBRE CON A SOUVENIRS ( 1 )

Uns dels records més fàcils de portar ( no ocupen espai ) quan es va de viatge, son les postals i els punts de llibre. Gairebé a totes les ciutats del món pots trobar punts de llibre, ja no sols de llibreríes o editorials si no els que fan referència al lloc que visites.
No us ensenyaré pas els punts de llibre de turisme, si no els que son menys "corrents" i que ens han portat els amics quan han anat de viatge.
Intentaré no posar-ne de paper, no per qué no siguin macos o importants, si no per què veieu que hi ha molts altres materials i que son tant o més bonics que els de paper.

Aquest punt de llibre va venir de Finlandia, bé de la regió de Lapònia. Inari és una de les tres ciutats més poblades de la regió i està al costat del llac Inari de la que pren el seu nom.
Els seus pobladors son el poble SAMI, els verdaders indígenes que s'estenen i viuen al nord de Finlàndia, Noruega, Suécia i a la peninsula de Kola al nord de Rúsia.
La conservació del seu idioma i la seva cultura, en perill d'extinció, la goberna un Parlament Autònom a Inari (Finlàndia).
Els sami tenen un ric patrimoni cultural y son coneguts per l'estreta vinculació amb la terra on viuen.
L'any sami comença al maig, quan neixen les críes de ren. Cuidar dels ramats de rens és una part central de la cultura sami. 

El punt de llibre que us mostrem està fet de llana amb els colors vius que els sami utilitzen per les seves robes i amb un penjoll fet amb asta de ren.

2 comentarios:

roser dijo...

Molt original, el fet diferencial: el penjoll. Això els fa únics no?

Justa dijo...

Al verlo creí que el marcapáginas era peruano o de un país de Sudamérica. A pesar de la lejanía y las diferencias,es agradable ver que siempre se pueden encontrar puntos en común.

Un abrazo.

ESCRITORS BIELORUSOS

  M'ha sortit aquesta sèrie d'escriptors bielorussos per col·locar i com que no son molt corrents he pensat en ensenyar-los. No sé s...