Translate

5 oct 2019

TANCAMENT DE LLIBRERÍES. CIERRE DE LIBRERIAS


En poc més de dos mesos han abaixat la persiana dues llibreríes de la comarca del Baix Empordà.
Dies enrrera us vaig informar que qui tancava portes era la llibrería Gavina de Palamós i ara li toca a la Librería Mediterrània-Espai Fòrum de Palafrugell. 

Llibreria Mediterrània-Espai Fòrum tanca la porta per la jubilació de les persones que la portàven fins ara i per falta de relleu segons diuen els seus propietaris.

En poco más de dos meses han cerrado sus puertas para siempre dos librerías de la Comarca del Baix Empordà (Girona). Dias atrás os informamos que Gavina de Palamós cerraba, pues bien ahora es la Librería Mediterránea- Espacio Fórum de Palafrugell.

Esta librería cierra por la jubilación de las personas que la llevan hasta el dia de hoy y no han encontrado relevo para seguir llevándola, segun nos comunican sus propietarios. 


Tanca la llibreria Mediterrània de Palafrugell

Resultado de imagen de llibreria punt de llibre lleida

Dons avui pel Telenotícies Comarques ens hem assabentat de que també abaixa persianes i segons sembla pel mateix motiu la Llibrería Punt de Llibre de Lleida.

Segons Miquel Bernal, el propietari i fundador ara fa 34 anys de la llibrería,  li "toca" jubilar-se i no troba relleu per continuar amb la llibrería oberta.

Hoy por las noticias de TV· Comarcas nos hemos enterado que también cierra una de las librerías más importantes de Lérida, la Librería Punt de Llibre.

Su propietario y fundador hace ya 34 años, el señor Miquel Bernal, se jubila y no ha encontrado relevo para seguir adelante.




Se suposa que a part de la falta de relleu, les dificultats que hi ha alhora de mantenir un negoci com aquest, és una causa afegida a la decisió de no tirar endavant.  

No sé, no hi entenc però és una llàstima, la revolució digital fa molt mal... Sempre ens quedaran les biblioteques a aquests que ens agrada el tacte i l'olor del paper per llegir...

Se supone que a parte de la falta de relevo generacional, las dificultades que hay para mantener este tipo de negocio hoy en día, es una causa añadida a la decisión del cierre definitivo...

No sé, no lo entiendo pero es una lástima, la revolución digital hace mucho daño.... Siempre nos quedaran las bibliotecas para estos que nos gusta el tacto y el olor del papel para leer....

2 comentarios:

roser dijo...

Sí, avui en dia obrir una llibreria implica, a banda dels cèntims, molta dedicació. Només venent llibres no fas que tiri endavant. s'han convertit en llocs de reunió en ocasions, cafeteries, fan de dinamitzadors culturals... i tot i així costa d'atreure nous lectors. Les distribuidores sembla ser que collen molt, el disbarat d'impostos... A Barcelona també ha tancat la Som Negra, ja fa més d'un any que van desaparèixer les de Bestiari (la del Born i la del Museu de Catalunya), al barri han obert una la Tribu i sembla ser que hi ha en marxa l'obertura d'una altra. Moltes de les noves són en règim de cooperativa, si nno és impossible tirar endavant

Eli Ramirez dijo...

anava a dir el mateix que la Roser en quant a Som Negra. Si noi, es fa difícil... i més tenint en compte que molta gent compra llibres en llocs on no són llibreries... és complicat.

POST-IT

  Qui no ha posat un Post-it a la seva vida ? Dons també el pots tenir amb punt de llibre. Vet a qui una mostra dels que tenim, n'hi ha ...