19 feb 2021

Curiosos Museos Catalanes

Museu de la Colònia tèxtil Vidal de Puig-Reig. Museo de la Colonia textil Vidal de Puig-Reig.

En aquests punt s'hi pot veure les diferents fases del cotó fins a arribar a ser confeccionat com a roba. En este marcapáginas se puede ver las diferentes fases del algodón hasta llegar a ser confeccionado como ropa.

Museu de la Confitura a Torrent (Baix Empordà). Museo de la confitura en Torrent (Bajo Ampurdán)
Aquests museu és un museu gastronòmic, on s'explica la elaboració de la confitura a partir de la fruita des de que és a l'arbre. Bàsicament s'hi fan tallers de confitura i tenen a la venda tots els seus productes.
Este es un museo básicamente gastronómico donde se explica la elaboración de la confitura a partir de que la fruta se recoge del árbol. Principalmente en él se hacen talleres de confitura y tienen a la venda todos sus productos.

Museu Romàntic Can Papiol a Vilanova i la Geltrú. Museo Romántico Can Papiol en Vilanova y la Geltrú.
És una casa museu que evoca la vida quotidiana d'una familia benestant del segle XIX a través dels ambients de les seves estances, decorades amb mobiliari i ornaments de l'època. Fou casa pairal d'una de les famílies més influents de la vila. 
Es una casa museo que evoca la vida cotidiana de una familia acomodada del siglo XIX, a través de los ambientes de sus estancias, decoradas con mobiliario y ornamentos de la época. Fue casa solariega de una de las familias más influyentes de la villa.

Museu del Suro de Palafrugell. Museo del Corcho en Palafrugell.

Museu singular per la seva temàtica, adquireix, conserva, interpreta i posa en valor el patrimoni vertebrat a l'entorn del món del suro a Catalunya, dóna a conèixer un paisatge, una industria, unes formes de vida i una identitat comunes. 
Museo singular por su temática, conserva, interpreta y pone en valor el patrimonio vertebrado en el entorno del corcho en Cataluña. da a conocer un paisaje, una industria, unas manera de vida y una identidad comuna. 

Museo Municipal de Llívia. Museo Municipal de Llívia.
Llívia és un pe
tit poblet de Catalunya ubicat dins el territori francés. La joia de la corona d'aquest museu, és el material procedent de la farmàcia Esteva, considerada l'oficina de farmàcia oberta al públic més antiga conservada a Europa, es remonta a principis del segle XV. 

Llívia es un pequeño pueblo de Cataluña ubicado dentro del territorio francés. La joya de la corona de este museo es el material procedente de la farmacia Esteva, considerada la oficina de farmacia abierta al público  más antigua conservada en Europa, se remonta a principios del siglo XV.

5 comentarios:

Mª Luisa dijo...

Con lo que me gustan a mi los museos!
Todos son interesantes y curiosos. Los marcapáginas de la confitura... Una delicia.
Saludos.

Justa dijo...

Todos estupendos, pero sobre todo los de la confitura me parecen preciosos, como a Marisa. Es que somos "unhas larpeiras".

Buen fin de semana.

JAVIER dijo...

Interesantes sin duda. La confitura y los tarros de farmacia, mis preferidos.
Abrazos.

Eva Cornelles dijo...

GUAUUUU quina bona col·lecció de punts de museus, si un es maco altre també. M'agraden molts els del Museu confitura. Hem queda pendent poder anar a visitar els museus, pq no n'he vist cap i crec que valen la pena.
Abraçades.

Eli Ramirez dijo...

AI, ELs de la confitura crec que els tinc, o almenys, em sonen moltíssim! El de Puig-Reig em sembla preciós. Vaig visitar fa un parell d'anys la població i vaig anar a una visita teatralitzada que feien en una de les colònies tèxtils i em va encantar :)