Translate

26 jul 2019

GAVINA de PALAMÓS


És una llibrería amb més de 40 anys d'història, i ens hem assabentat de que malauradament tanca les seves portes a finals d'agost d'enguany.
Ahir dia de Sant Jaume, aprofitant que era festa a Salt (festa Major), vam decidir anar a la platja a Palamós i arribar-nos fins a la llibrería, saludar a la Montse Cargol, la seva propietària, i mostrar-li el nostre enuig per aquesta mala notícia. 
Es una libreria con 41 años de história, nos enteramos que desgraciadamente cierra sus puertas estre próximo mes de agosto. Ayer dia de San Jaime, aprovechando que era festivo en Salt (fiesta Mayor), decidimos ir a la playa de Palamós, llegarnos hasta la librería para saludar a Montse, su propietaria, y mostrarle nuesto pesar por tan mala noticia.


Aquest és el primer punt de llibre que tenim de la llibrería, més endavant van canviar l'estérica dels punts, passant a fer-los amb imatges antigues de Palamós i la seva vida qüotidiana.
Este es el primer marcapáginas que tenemos de la librería, más adelante canviaron la estética passando a editarlos con imágenes antiguas de Palamós y su vida cotidiana.


Nosaltres tenim tres séries d'aquests punts, però no podem dir-vos quants n'hi ha de cada ja que nosaltres no n'érem clients asidus d'aquesta llibrería i ens han vingut donats per amics o alguna que altra visita a la llibrería un dia de calurós estiu.
Nosotros tenemos tres series de estos marcapáginas, pero no podemos decir cuantos hay de cada ya que no éramos clientes de esta librería y los hemos obtenido mediante amigos o en alguna que otra visita a la librería algún dia de un caluroso verano.

Creiem que aquesta és l'última série que han fet de punts.
Pensamos que esta pudiera ser la última serie de marcapáginas editado.

També tenim aquest que van editar pel seu 40è aniversari i que porta el mateix lema que en el primer i sembla ser que era el lema de la llibrería. 
La cultura és un dret i el llibre el seu camí...
También tenemos este que editaron para su 40 aniversario y que lleva el mismo lema que el primero, parece ser que era el lema de la librería.
Palamós perd un espai de cultura important, ubicat al bell mig del casc antic i la zona comercial, la Montse diu "que els números no els hi surten, han de facturar molt per sobreviure..." Potser si tens raó,  "Hauriem de pensar entre tots què està passant en aquest sector"  i es lamenta "no som els primers i no serem els últims..."

Palamós pierde un espacio de cultura importante, ubicada en el corazón del casco antiguo y la zona comercial. Montse dice "que los números no salen y que tienen que facturar mucho para sobrevivir..." Seguramente tiene razón, también dice que "Tendríamos que pensar entre todos lo que está pasando en este sector" y se lamenta de que "no son los primeros ni van a ser los últimos..."

2 comentarios:

Eli Ramirez dijo...

Jo no conec personalment la llibreria, però pel twitter em vaig assabentar que la tancaven. I sempre és una pena que tanquin llibreries :(
de punts crec que no en tinc cap. L'altre dia tenia a les mans un punt d'una llibreria de >Barcelona ja desapareguda i pensava que, amb el temps, l'únic record visible d'una biblioteca o llibreria desapareguda seran els seus punts de llibre, custodiats per col·leccionistes...

María Rosa dijo...

¡Qué pena!
Internet está haciendo estragos con las librerías y con las tiendas de discos.
Un abrazo.
María Rosa

SANT JORDI I

  I com que no podien faltar... per Sant Jordi els punts de la Diputació de Girona ! Y como no podían faltar... En Sant Jordi los marcapágin...