Translate

27 dic 2020

ELS TRES REIS D'ORIENT / LOS TRES REYES MAGOS

Si de les festes de Nadal hi ha un dia que hem té el  cor robat, és el dia de la Nit de Reis. 

La cavalcada passa just pel davant de casa i la podem veure perfectament des del balcó, pero no, m'agrada baixar a peu de carrer i sentir-me nena petita per uns moments. A Girona és molt típic cantar la cançó dels Tres Reis,  i jo juntament amb els amics que allà ens trobem cada any, la cantem ben fort !, una, dues, tres, les vegades que faci falta, esperonem als nens i nenes que hi ha al voltant perqué s'animin a cantar. Quan veig aparèixer l'estrella que els guía, ja m'envaeix l'emoció, i el cant es més fort, els patges ens donen caramels, ens pinten la cara, ens tiren purpurina igualment com si fossis una nena petita. Saludo i hem saluden els reis, els patges, els conductors de les carrosses, el carter, el xocolater, a qui porta l'escala, ballo amb ells i els hi demano interiorment que només em portin salut i felicitat per mi i per a tota la meva família. Al final de la cavalcada hi van els carboners i els Diables d'en Pere Botero, no sé per què però sempre em donen carbó malgrat els hi dic que m'he portat bé, però que hi farem... potser si n'he fet alguna i no m'he adonat !

Enguany tota aquesta màgia l'hauré de veure per la televisió i esperar com una nena petita que tornin l'any vinent. 

Si de las fiestas Navideñas hay un dia que me gusta es la noche de Reyes. La cabalgata pasa justo por delante de casa y la podríamos ver tranquilamente desde el balcón,  pero no, me gusta bajar a pie de calle y sentirme como una niña pequeña por un momento. En Girona es muy típico cantar la canción de los Tres Reyes y yo junto con los amigos que allí nos encontramos la cantamos, fuerte, muy fuerte, una, dos, tres, las veces que haga falta para animar a los niños y niñas a cantarla. Cuando veo aparecer la estrella que los guía, ya me envuelve la emoción, no dejo de cantar, los pajes nos dan caramelos, nos pintan la cara, nos echan purpurina igualmente como a una niña pequeña. Saludo a sus Majestades, a los pajes, a los conductores de las carrozas, al cartero, al chocolatero, al encargado de la escalera, bailo con ellos y les pido interiormente que sólo me traigan salud y felicidad para mi y para mi família. Al final de la cabalgata van los carboneros con la banda de música de los Diablos y no sé porqué siempre me dan carbón, aunque yo les digo que me he portado bien, per... que se le va a hacer a lo mejor si he hecho algo malo y no me he dado cuenta.

Este año toda esta magia la tendremos que ver por televisión y esperar como una niña pequeña a que vuelvan el año que viene.






Sa majestat el Rei Baltasar, s'ha avançat als seus companys i ha vingut sol. 
Su Majestad Baltasar se ha adelantado a sus compañeros y ha venido sólo.

8 comentarios:

Senyal de plana dijo...

A mi també amb té el cor robat la nit de Reis i sempre com un nen petit no amb deixo perdre la cavalcada del Reis...aquest any ens tindrem que conforma veure'ls per la televisió que no és el mateix.
M'ha fet il·lusió veure el punt de llibre que va fer la Judit de l'any 2010, sempre gaudia molt de la nit i del dia dels Reis...llàstima que se la van emportar massa aviat .

Una bona nit i dia de Reis i que us portin molta salut i coses positives!

Una forta abraçada!

jaume

roser dijo...

És la millor, és la única nit de l'any que sóc monàrquica.

JAVIER dijo...

Noche mágica donde uno se esfuerza por sacar al niño que todos llevamos dentro...
Abrazos.

Paula dijo...

Mi noche favorita de las fiestas, en casa siempre la hemos celebrado con muchísima ilusión, este año no será menos, pese a todo.
Abrazos

Justa dijo...

También es uno de mis días preferidos, pero me gusta más la Nochebuena que está llena de recuerdos familiares en una cena con el bullicio y la ilusión de los niños y a la espera de que todo el mundo nos intercambiásemos regalos.

Abrazos navideños.

María Rosa dijo...

A mi también me encanta, además suelo preparar una garbanzada para que se pasen a comerla los amigos y familiares después de la cabalgata, y para llevarle a los amigos que tienen comercio por aquí cerca y no pueden desplazarse.
Este año no va a poder ser, pero seguro que el próximo retomaremos esa costumbre.
Un abrazo.
María Rosa

Eva Cornelles dijo...

A mi també m'agrada molt aquest dia, no he deixar cap nit de Reis, sense poder guadir d'ella quan era petita i de gran he fet el mateix amb els meus fills tots els anys i ara amb els nets. Sempre feiem i fem xocolata desfeta per berenar mentre esperen l'hora de que passin pels carrers de casa, es una trobada familiar molt bonica. Aquest any haurem de disfrutar-la de diferent manera, però segur que la farem nostra. Abraçades.

Eli Ramirez dijo...

A mi també m'agrada molt el dia dels Reis :-)
De petita m'agradava moltíssim el dia 5 i veure'ls arribar jeje

POST-IT

  Qui no ha posat un Post-it a la seva vida ? Dons també el pots tenir amb punt de llibre. Vet a qui una mostra dels que tenim, n'hi ha ...