Translate

4 feb 2021

LES ERMITES DE BLANES

 Un dia l'Eli va fer un article al seu blog, sobre una excursió que va fer al Castell de Blanes i que va entrar en una ermita on hi havia dibuixos de Pilarín Bayés, a mi em va fer gràcia per qué aquesta dibuixant m'agrada molt i llavors la Roser ens va recordar que ella havia fet un article al seu blog amb els punts de llibre que hi havia d'aquestes ermites. Deia que no sabía si els tenia tots ja que només en tenia cinc i n'hi ha set. Dons bé hi ha sis punts i que alhora d'anar-los a pujar he vist que en realitat son de només 3 ermites, ja que un és de la vista general des de fora i l'altre és d'un detall de l'ermita. 

Un dia Eli Ramirez hizo un artículo en su blog sobre una excursión que hizo al Castillo de Blanes (Girona) y que también visitó una ermita dónde habían dibujos de Pilarín Bayés, a mi me hizo mucha gracia porqué esta dibujante me gusta mucho, luego fue Roser que nos recordó que ella había hecho un artículo con marcapáginas sobre estas ermitas. Decía que no tenia muy claro si tenía todos los marcapáginas ya que son siete las que hay en Blanes y ella sólo tenía 5 marcapáginas. Pues bien, cuando he ido a subirlos me he dado cuenta de que en realidad son sólo de tres de las ermitas ya que uno es una vista general des de fuera y el otro es un detalle de la ermita. 

Ermita de l'Esperança, la seva festa és el dia 18 de desembre.
Detall de la porta d'entrada de l'ermita de l'Esperança.

Ermita de la Salut, la seva festa és el dia 8 de setembre.

Detall de l'absis de l'Ermita.
Ermita de Sant Francesc, la seva festa es el dia 3 de desembre.

Detall d'un mosaic que es troba dins l'Ermita.

2 comentarios:

roser dijo...

Haurem de fer una visita a les ermites el prmer diumenge de mes (em sembla) que és quan les obren i hi venen les seves publicacions. Aiii!

Eli Ramirez dijo...

M'encanten, sí.

Blanes no sé, però Lloret té l'entitat "Xino-Xano" que munta caminades i una d'elles és la marxa de les ermites (18 km). És bonic, la veritat.

POST-IT

  Qui no ha posat un Post-it a la seva vida ? Dons també el pots tenir amb punt de llibre. Vet a qui una mostra dels que tenim, n'hi ha ...