Translate

29 oct 2020

GIRONA sense Fires i Festes...

 Maleïda pandèmia ! Girona ja es maca de per si, sempre, en qualsevol época de l'any... Peró en aquestes dades i principalment avui dia de Sant Narcís, patró de la ciutat, està trista.

Si no fos... estaría pletórica, els carrers plens de gent, el Parc la Devesa amb la xerinola de la música, la fira de mostres ( el certament, per els gironins) oferint  totes les novetats comercials del moment, els "cavallitus" donant voltes, la mainada exultants mirant amb els ulls ben oberts tot el ventall de distraccions que se li ofereix.en.. Peró no, estem a casa, tancats, amb el cap cot, pensant que un altre any serà... Tot i així estic segur que molts gironins cel·lebrerant el dia de Festa Major de portes endins. 

Tampoc hi ha "les barraques", a la plaça de la Copa, ni concert, ni jovent, ni disbauxa fins a altes hores de la matinada. Les "barraques"  eren un bon reclam per les Associacions per a fer diners per a poder sustentar les despeses de la seva entitat, i més des de que la crisi els ha deixat molt mancats de subvencions. 

Malgrat tot, Girona m'ennamora !!!


¡ Maldita pandemia ! Girona ya es bonita de por si, siempre, en cualquier época del año... pero en estas fechas y principalmente hoy dia de San Narciso, patrón de la ciudad, está triste.
Si no fuera... estaría pletórica, calles llenas de gente, el Parque de la Dehesa con la música de las atracciones, la Feria de Muestras ofreciendo todas las novedades comerciales del momento, los tiovivos dando vueltas, los niños exultantes con los ojos bien abiertos mirando todo el abanico de posibilidades que se les forece para su deleite, etc...
Pero no, estamos en casa, encerrados, con la cabeza baja, pensando que otro año será... Aún así estoy seguro que muchos gerundenses celebraran su día de Fiesta Mayor de puertas adentro.
Tampoco hay las "barracas" en la plaza de la Copa, ni conciertos, ni juventud, ni desenfreno hasta altas horas de la madrugada. Las "barracas" o bares, eran un buen reclamo para las Asociaciones para recaudar dinero y así sustentar los gastos de la entidad y más desde que la crisis les ha dejado muy faltos de subvenciones. 

Sin embargo, Girona ¡ me enamora !

5 comentarios:

Pepi Castellanos dijo...

La verdad es que todo es una pena... Cuando te paras a pensar, dan ganas de llorar.... Y aún así, hay que seguir esperanzados y con un único pensamiento: "A ver si no me toca a mi o a mis seres queridos....." Es un desastre total!!
Abrazos y mucha fuerza.

JAVIER dijo...

San Narciso en Girona y San Fernando en Aranjuez, pasando por todos los Santos Patronos de nuestras ciudades, nos están pidiendo muy poco: distancia y mascarilla.
Abrazos y seguro que salimos de esta.

roser dijo...

Sí que enamora Girona i és una pena que continuem així. De moment ens han deixat museus i sales d'exposicions obertes, les llibreries també...Continuarem coneixent a fons les nostres ciutats. Malgrat la tristor m'ha agradat molt la teva entrada

mondopunt dijo...

Girona és molt petita i les Fires ho son tot per la ciutat. Tot i que la resta de l'any també hi ha oferta cultural i de divertiment, les Fires son les Fires. Castells, Gegants, Concerts, Atraccions, Exposicions, Parades d'artesanía, de gastronomía, Fira d'antiguitats, les castanyeres pel carrer i així un munt de coses... Son uns dies que es visita obligada a Girona, el dia de Sant Narcís pels gironins i el dia de Tots Sants per la gent de fora.
Es clar que estic trista, ho trobo a faltar, però com diu en Javier, hi ha moltes, bé totes les ciutats i pobles que també s'hi troben.
Què hi farem ? Com diuen "al mal tiempo,buena cara..."

Justa dijo...

Seguro que Girona sigue enamorando, a pesar de esta situación. Vendrán tiempos mejores, con seguridad; pero la verdad es que en estos momentos hay un montón de irresponsables que campan a sus anchas.

Abrazos de domingo.

POST-IT

  Qui no ha posat un Post-it a la seva vida ? Dons també el pots tenir amb punt de llibre. Vet a qui una mostra dels que tenim, n'hi ha ...