Translate

1 mar 2021

MUSEO MARÍTIMO DE BARCELONA

 Es troba ubicat a l'edifici de les Drassanes Reals de Barcelona. Les Drassanes foren un espai dedicat a la construcció naval entre els segles XIII i  XVIII, tot i que estan documentades des de l'any 1243.

Amb data del 23 d'octubre de 1936 i per decret de la Generalitat es va crear el Museu Marítim de Catalunya al costat de la Biblioteca Naval. Durant la guerra civil espanyola i com a conseqüència dels bombardejos, es va evacuar tot el museu i no va ser fins el 18 de gener de 1941 que es va inaugurar com a Museu Marítim de Barcelona al seu lloc actual.

Se encuentra ubicado en el edificio de las Atarazanas Reales de Barcelona. Las Atarazanas fueron un espacio dedicado a la construcción Naval entre los siglos XIII y XVIII, aunque están documentadas desde el año 1243. 

Con fecha de 23 de octubre de 1936 y por decreto de la Generalitat se creó el Museo Marítimo de Cataluña al lado de la Biblioteca Naval. Durante la guerra civil española, a causa de los bombardeos de la ciudad, se evacuó todo el museo y no fue hasta el 18 de enero de 1941 que se inauguró como Museo Marítimo de Barcelona en su lugar actual.






5 comentarios:

Mª Luisa dijo...

Los marcapáginas. preciosos y el museo muy apetecible para visitar.
Bon dia!

JAVIER dijo...

Muy bonitos. ¡Ay, el mar, qué ganas de oler a yodo...!
Abrazos.

roser dijo...

Aquests punts són de l'època en la qual els mateixos funcionaris del museu portaven una botiga amb productes exquisits relacionats amb el mar i la pesca. Des que van fer la darrera reforma es va externalizar la botiga i el resultat va ser espantós. No tenen punts de llibre. Sembla aquelles botigues dels aquaparks.

mondopunt dijo...

Dons si son de fa molt temps. I també és veritat que fa molt, molt que no en tenen a la venda.

Eli Ramirez dijo...

cert, jo també en tinc alguns d'aquests i són de fa temps..

Just diumenge vaig passar per davant del museu i vaig pensar que feia temps que no hi entrava, potser un dia d'¡aqests faré una volta per dins, ara m'has fet venir ganes :)!!!!

POST-IT

  Qui no ha posat un Post-it a la seva vida ? Dons també el pots tenir amb punt de llibre. Vet a qui una mostra dels que tenim, n'hi ha ...