Translate

15 nov 2023

TRES MUSEUS / TRES MUSEOS

 Museu Romàntic CAN PAPIOL

Si teniu la ocasió d'anar a Vilanova i la Geltrú, cal anar a visitar aquesta Casa Museu, és un viatge pels primers anys del segle XIX, d'una família benestant de Barcelona que anava a estiuejar a Vilanova. La visita és tota amb guía que t'explica cada una de les estançes i detalls que hi pots trobar. Val la pena la visita, us la recomano.

Si tenéis ocasión de ir a Vilanova y la Geltrú, os recomiendo visitar esta Casa Museo, es un viaje a través de los primeros años del siglo XIX, de una familia adinerada de Barcelona que iba a veranear a Vilanova. La visita es totalmente guiada donde te explican cada detalle y cada sala que visitas. 



Museu VIDA RURAL

Aquest Museu es troba a l'Espluga de Francolí, nosaltres el vàrem visitar un estiu ja fa uns anys, representa la vida rural de la zona i de molta part de Cataluna, desde fa molts anys a l'actualitat.

Uns amics el van visitar fa poc i ens van portar aquests punts de llibre, son diferents dels que nosaltres teníem, pel què sembla els han canviat. 

Este Museo se encuentra en l'Espluga de Francolí (Tarragona), nosotros lo visitamos un verano hace ya unos años, representa la vida rural de la zona y de mucha parte de Cataluña desde hace muchos años a la actualidad. 

Unos amigos lo visitaron hace poco y nos trajeron estos marcapáginas que son diferentes a los que ya teníamos en la colección. Por lo que se ve los han cambiado.



MEMORY FERRANDIZ

Crec que no es un museu exactament, no hi he estat mai, però si que podeu visitar el lloc ja que ténen una botiga molt gran amb molts productes del famós dibuixant Joan Ferrandiz, i el què pretenen és que perduri en la memòria el seu llegat.  Qui no recorda els seus contes troquelats ? les seves felicitacions de Nadal? etc.. Aquesta vegada us poso uns punts de llibre de primera comunió.

Creo que no es exactamente un museo, no lo he visitado nunca, pero si que he visto que tienen una amplia tienda con muchos productos del famoso dibujante Joan Ferrandiz. En esta fundación lo que se pretende es que perdure en la memoria su legado. ¿Quién no recuerda sus famosos cuentos troquelados? ¿y sus felicitaciones navideñas? etc... Esta vez os muestro marcapáginas de Primera Comunión.



7 comentarios:

Mª Luisa dijo...

¡ Me encanta esta entrada!
Bon dia!

Senyal de plana dijo...

Un bonic post dels Tres museus, el de Can Papiol molt interessant els seus salons i cambres amb molta història, la cuina i els cellers i uns jardins ha on es fan molt actes a Vilanova, nosaltres amb la Fira de contes l'hem fet servir moltes vegades. Curiós els tres punts de llibre no els tinc, tindre que anals a buscar.
Magnífica col·lecció de punts de llibre la que heu presentat a l'exposició col·lectiva de la Penya Filatèlica.

Una abraçada.

mondopunt dijo...

Gràcies Jaume, la casa Papiol ja l'haviem visitat fa uns anys i em va agradar molt, per lo que la vaig voler visitar una altra vegada.
Pel què fa als punts que varem portar a l'exposició de la Penya Filatélica, els vam portar perquè vam creure que l'exposició s'ho mereixia i que els amics de Vilanova també els puguesiu gaudir tant com fem nosaltres.
Agraïts de poder-hi participar.
Montse i Domènec

JAVIER dijo...

Me encantan los de Ferrandiz!!!!.
Abrazos.Javier

mondopunt dijo...

Javier, puedes entrar en su página virtual y tienen tienda dónde puedes pedir marcapáginas entre muchos de los productos que venden. Los de los Reyes Magos son muy bonitos...

MR dijo...

Também gostei desta entrada sobre três museus que desconheço.
Conheço os desenhos do último, mas não sabia o nome do artista. Também se vendiam por cá muitos postais com desenhos de Ferrandiz.
Bom dia!

Justa dijo...

Ya tenemos una ruta para cuando nos acerquemos por esas tierras.
¡Qué entrañables los marcapáginas de Ferrandiz, seguro que huelen a infancia!

Abrazos.

COORDINADORA D'ONG SOLIDARIES

  La Coordinadora d'ONG de les comarques gironines i de l'Alt Maresme, es gesta a Torroella de Montgrí on un grup de persones preocu...