Translate

25 abr 2022

SANT JORDI 2022 (1)

 La diada de SANT JORDI a Catalunya es gairebé inexplicable, és un dia que s'ha de viure. Tot Catalunya, des del poble més petit al més gran, s'omple de parades de llibres i roses. Es un dia que es viu al carrer, un dia que es respira festa, un dia que es veu el somriure d'orella a orella a la gent, un dia que veus quantitat i quantitat de nois i noies amb la seva rosa a la mà i el seu llibre. 

Sant Jordi et posa els pèls de punta ! Nosaltres feia alguns anys que no anàvem a Barcelona per aquesta diada i us haig de dir que ho trobava a faltar. Enguany el matí a Barcelona i a la tarda a Girona. 

Gent, gent, gent, els carrers bullien, en prou feines et podíes acostar a les parades a veure els llibres i ja no dic als escriptors signant... Unes cues inmenses, la gent esperant per aconseguir la signatura del seu escriptor preferit, fins i tot abans de l'hora assenyalada per les signatures. 

Nosaltres, els busca punts, també feiem la nostra, vaig "flipar" de la quantitat de punts de llibre que vàrem trobar, això si, molts els havíes de demanar i en molts llocs només te'n donàven un. Però com que nosaltres erem dos i anàvem per "lliure" van poder aconseguir-ne com a mínim dos. També es veritat que un cop a casa ens vam adonar que en Domènec n'havia agafat alguns que jo no i al l'inrevés. 

A les parades de les editorials gairebé totes en portàven, a les de les llibreríes en prou feines, i a les de les associacions gairebé a totes. Alguns els havíes de comprar, però si era per ajudar a l'entitat, benvolgut sia. Ei ! sempre que el preu fos assequible.

A Girona, res de res, només vaig aconseguir un punt, el del GEiEG, i encara l'últim que els quedava. Les entitats també en portàvem però tots molt cars, fets a mà i no baixaven de 2 €. 

Bé, prou de Sant Jordi, estaría parlant molta estona. I per si el dissabte no n'hi havia prou l'endemà vam tenir la trobada a la Teixonera, allà ho vam acabar d'arradonir, més punts de Sant Jordi, alguns dels que no havíem vist el dissabte i d'altres d'algunes poblacions de fora de Barcelona..

SOLIDÀRIS / SOLIDARIOS 

Aquests tres primers son de l'hospital Sant Joan de Dèu, son dels que porten llavors per plantar. Estos tres primeros son del Hospital San Juan de Dios y de los que llevan semillas para plantar.
Els altres tres són d'entitats que es cuiden d'animals abandonats. Los otros tres son de entidades que se cuidan de animales abandonados.



Malalts de fibrosis quística, Onco lliga Girona, malalts del cor i bombers solidàris i síndrome d'Asperger
Enfermos de Fibrosis quística, Onco lliga Girona, enfermos del corazón y bomberos solidarios y símbolo de Asperger.

 COL·LECCIONISTES / COLECCIONISTAS






POLITICS / POLÍTICOS


I fins aquí, el capítol 1. Hasta aquí el capítulo 1

4 comentarios:

MR dijo...

Um conjunto grande e variado. E com muitos marcadores lindos.
Aguardemos pelo capítulo 2.
Boa semana!

irati dijo...

Bona collita!!!
IRATI

roser dijo...

Deleitosa esperant la segona part!

Justa dijo...

Iba a poner lo mismo que Roser, así que suscribo lo dicho.

Abrazos.

SANT JORDI ANTICIPAT / SANT JORDI ANTICIPADO

 L'activitat a les llibreries aquests dies previs a Sant Jordi és frenètica i tot i que pugui semblar estrany també posen a la vista del...