Translate

21 may 2024

JUGUEM AMB EL CATALÀ / JUGUEMOS CON EL CATALÁN

 Avui us proposo un joc, va dirigit als col·leccionistes catalans, tot i que si algú del territori espanyol s'hi atreveix, benvingut serà...

Em venia molt de gust fer-lo, es un concurs que fa cada any per Sant Jordi la CNL d'Osona i que a mi en té fascinada. Es tracta de endevinar què volen dir les frases fetes que proposen, son un total de 30 amb format cartell i format punt de llibre. Els cartells estan penjats en alguns aparadors de botigues dels pobles d'Osona, en aquest cas jo parlo de Vic que és on l'he vist cada any. Si et descarregues el formulari per jugar hi ha premi per qui les contesti totes bé, hi ha més d'un premi... Per participar també has de presentar un mínim de 15 fotografies de cartells diferents i dir a quina botiga l'has vist. Paral·lelament a les llibreries de la Comarca s'hi poden trobar els punts de llibre, però difícil trobar-los tots a la mateixa així has de voltar fins que els tens tots. 

Enguany de punts només n'hi ha 29 ja que es van adonar que en un hi van fer una errada i no el podien pas presentar, no els va donar temps de tornar-lo a fer i el van destruir. 😒😒😒

Crec que ja fa 10 anys que ho fan, a l'any 2020 (any de la pandèmia) ja els tenien a punt però amb el confinament el concurs es va fer a l'estiu. No vam estar a l'aguait i no els tenim...😒😒😒

Hi ha hagut anys que han sigut embarbussaments, endevinalles, sinònims, etc... sempre jugant amb el lèxic català. Jo que no tinc cap nivell acadèmic de català em diverteix molt i aprenc molt, intento inculcar-ho a les meves nétes tal i com vaig fer amb les meves filles, ja que hi ha paraules i expressions que no s'han de perdre. 

Espero que us agradin, aquests són els d'aquest any 2024. Qui o quins els endevini tots tindrà premi gran, i tots  els qui participeu i n'endevineu alguna, premi de consolació. 


A mis amigos españoles, os hago un resumen de lo escrito al principio del artículo, esta vez admito que los catalanes van a tener ventaja, jajaja... pero si os atrevéis podéis jugar, algunas son fáciles de adivinar.

La CNL (Consorcio de Normalización lingüistica) de la Comarca de Osona, cada año por Sant Jordi hace un concurso que consiste en adivinar el significado de frases hechas, adivinanzas, sinónimos, etc... cada año una cosa diferente. 

El concurso se hace con los carteles que estan distribuidos por diferentes comercios de los pueblos de la comarca, y los marcapáginas se pueden encontrar en las librerías. Hay que ir de una en una para poder tenerlos todos. Tarea a veces difícil... para encontrar los 30 que editan. Este año solo hay 29 ya que en uno se dieron cuenta de que había un error y lo destruyeron.

Quién o quienes logren adivinar todas las frases van a tener un premio gordo, y todos los demás que participen y adivinen alguna, también van a tener premio de consolación.

Os animo a participar, estos son los de este año 2024.

13 comentarios:

Goretti dijo...

Voy a probar con tenir col avall (marcapáginas 6). Creo que la respuesta es la C: creure tenir segura una cosa
Saludos

roser dijo...

posem aquí les repostes?

Mondopunts dijo...

Nono, ho pots fer al correu aixi no et coien.

Mondopunts dijo...

Copien vull dir.

MR dijo...

Uma boa ideia! Feito em grupo, deve ser uma grande galhofa.
Divertam-se!

Graciel·la dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Justa dijo...

¡Qué buenísima idea la de editar estos marcapáginas!

Voy a intentar participar, pero creo que seré un desastre.

Un abrazo.

Mª Luisa dijo...

Yo ya los he enviado...Algunos no sé cómo saldrán, con mis deducciones, pero me lo he pasado bien.
Bon dia!

mondopunt dijo...

Mª Luisa tengo que felicitarte porqué has adivinado 28 de 29 !!!
Felicidsades, vas a recibir el premio...
Montse

mondopunt dijo...

Roser ha adivinado los 29, también va a tener premiazo!

mondopunt dijo...

Goretti empezó probando con una, luego se atrevió con cuatro más y también las acertó. Va aumentando su premio !!!

Mª Luisa dijo...

¡ Qué bien! aunque mis deducciones a veces fallan. Por ejemplo el de la butxaca es fácil. El que he fallado, ya tenía mis dudas, pero me lo he pasado en grande.
Felicidades a Roser, aunque ella juega en casa, ja, ja,ja
¡ Ánimo Goretti!
Bon dia!
Gracias

JAVIER dijo...

Bonita serie.
Abrazos. Javier

AIGUA ! / ¡AGUA!

  L'aigua, aquest element natural que ens fa tanta falta i que ens ha fet passar molt temps amb el cor encongit perquè se'ns acabava...