24 abr 2021

DIA DE SANT JORDI I DIA DEL LLIBRE I LA ROSA -1-

 Un dia preciós el d'ahir, el sol i el bon temps ens va acompanyar i juntament amb les ganes de la gent a celebrar aquesta diada, va fer que fos una festa molt lluïda i complerta.  A Girona l'esdeveniment va canviar d'ubicació, si sempre s'havia fet a la Rambla i la plaça de Catalunya, enguany i per motius de seguretat i compliment de les mesures anti-covid s'ha fet a la Devesa. A la plaça de la Coma, els llibreters, les floristes i els escriptors signant. Al començament del passeig de la Devesa les entitats i Associacions que tembé veníen roses i algún que altre llibre a més dels seus productes. No parlaré pas de si el lloc va se l'ideal o no, hi hauría moltes opinions peró si diré que en tot moment va ser molt controlat, tant les mesures d'higiene com d'aforament, i la gent va aguantar estoicament les cues generades...

Un dia precioso el de ayer, el sol y el buen tiempo nos acompañó y junto con las ganas de la gente de celebrar este día, hizo que la fiesta fuera muy lucida y completa. En Girona el evento cambió de ubicación respecto a los otros años ya que se hacía en pleno centro de la ciudad. Se trasladó por motivos de seguridad al paseo de la Devesa, en un lugar los libreros, las floristerías y los autores firmando, a unos unos pocos metros, alejados, las entidades y Asociaciones que también vendían rosas y algún que otro libro al igual que sus objetos. No voy a decir si el lugar era el ideal o no, ya que hay opiniones dispares pero si que cumplía perfectamente las medidas anti-covid, con el control de aforamiento y de higiene, y la gente aguantó estoicamente las colas generadas.

Bé uns dels punts esperats en aquesta diada son els d'INSPAI, enguany sota el títol de Mirades a la col·lecció" el Centre de la imatge de la Diputació ens presenta aquesta sèrie de 10 fotografíes totes de llocs i esdeveniments de Girona i provincia.

Los marcapáginas que año tras año esperamos en este día fueron los de INSPAI, esta vez bajo el título de Miradas en la colección, el Centro de la Imagen de la Diputación de Girona nos presenta esta serie de 10 fotografías todas ellas de lugares y eventos de Girona y provincia.

Mujeres haciendo butifarras un dia de matanza
Función de títeres en unos jardines de Girona
Baile de Fiesta Mayor en un pueblo de Girona, Cornellà del Terri

1. Sardanas de Fiesta Mayor 2. Espectáculo infantil en las escaleras de la Catedral. 3. Autorretrato de Dani Duch. 4. Grupo de niñas de una escuela de Bañolas.
Johan Pujol, pintor de Salt
Chica mirando Llafranc desde lejos.
Chicos afeitándose...

Haig de dir que de punts de llibre en varem trobar molt pocs, gairebé tots de pagament, els llibreters de Girona aquest dia están per vendre llibres no per donar punts.... Ja us els ensenyarem en altres articles...

Si algú els vol els puc enviar per 4 € ó a les llibreríes de Girona per 4,50 €.

Tenemos que decir que de marcapáginas pocos, casi todos los que encontramos fueron previo pago, los libreros de Girona este día están para vender libros y no para repartir marcapáginas. Ya los mostraremos en otros artículos.

Si alguien los quiere se los podemos mandar por 4 € o encontrar en las librerías de Girona por 4,50 €

4 comentarios:

roser dijo...

Sempre fidels, els punts d'INSPAI preciosos

JAVIER dijo...

No me canso de decirlo: una buena foto y más si es B/N nunca hará un mal marcapaginas, por eso no sé por cual decidirme.
Por otra parte, me parece muy lógica la actitud de los libreros; no están los tiempos para regalos cuando esta pandemia les está pegando muy duro (a ellos y a todos).
Feliz fin de semana y mucho cuidado.
Javier

Justa dijo...

Los marcapáginas, como los de los años anteriores, preciosos, con esas fotos evocadoras de otros tiempos. Gracias por darlos a conocer.

Buen fin de semana.

Un abrazo.

Eva Cornelles dijo...

Bon dia ;
Gràcies com sempre per la informació dels punts, jo voldria que en guardis un per mi. Després ja hem dius el total de tot i passem comptes.
Aqui Mataró no ser com va anar, jo vaig tenir que anar a Castelló al sepeli del meu tiet i no vaig disfrutar ni veure res de Sant Jordi, si que he aconseguit algun punt q vaig demanar anteriorment, inclòs 2 per vosaltres que segur no els teniu. (jejej) els posare al sobre vostre.
Abraçades EVA